Pemborong Cloth Diapers murah

( Klik Gambar atas untuk keterangan yang lebih jelas lagi)

( Gambar diatas hanya hiasan sahaja )
.


Apa itu cloth diaper?

Dalam bahasa mudahnya, cloth diaper adalah lampin kain. Dengan kata yg lebih canggih..lampin kain yang telah di upgrade sehingga mampu berfungsi seakan-akan lampin pakai buang dan yang paling penting sekali boleh dibasuh dan dipakai semula!

Kelebihannya?

Penjimatan untuk jangka panjang, membantu dalam mengurangkan pencemaran alam sekitar, kesihatan bayi lebih terjamin kerana tidak terdedah kepada bahan kimia yang terkandung dalam lampin pakai buang dan bayi anda kelihatan cumel bila dipakaikan dgn CD ditambah dengan pilihan dalam pelbagai corak,warna dan saiz.

Senang tak dipakai?

Senang sahaja. Masukkan insert dalam poket (untuk cloth diaper berpoket) dan pakaikan diaper tersebut pada bayi..sama macam kita pakai lampin pakai buang..& skrg Mama Payish perkenalkan CD jenis AIO ini di mana insert dah dijahit sekali dalam diapers ni. Bole terus pakaikan pada baby!Mudahkan!!

Macam mana nak basuh?

Senang aje nak dibasuh. Caranya sama je dengan kita basuh baju kita hari-hari cuma jangan gunakan pencuci yang ada bahan peluntur, softener dan enzim sebab akan cepat merosakkan diaper dan menyebabkan sensitif pada kulit bayi. Sabun yang biasa digunakan Pureen HAD kerana lembut pada kulit bayi. Selepas dibasuh, biarkan ia sejuk dahulu sebelum masukkan insert untuk elakkan elastik daripada terputus.

Yang paling penting, bagi yang baru mula nak guna CD, sila pre wash CD sekurang-kurangnya 3 kali agar daya serapan bertambah baik.


Kelebihan - kelebihan ketara CDs ini seperti:

1-Beli sekali tahan 3 tahun. Memang JIMAT !!! Cloth Diaper, malahan boleh guna untuk adik seterusnya.

2-Lapisan luar CDs adalah PUL(polyurethane laminate) material yang buatkannya kalis air (waterproof) boleh mencegah pee BB melimpah.

3-Lapisan dalam CDs adalah microfleece material yang menyebabkan baby sentiasa kering.

4-Insert/soaker adalah 3 lapisan microfiber menjadikannya 5x lebih berkesan serapannya berbanding towel biasa.

5-PENTING ! CDs ni memang TIADA campuran bahan kimia yang boleh menyebabkan ruam lampin seperti yang terdapat dalam disposable diaper. Baby2 Ma&Pa bebas nappy rashes.

6-SPECIAL! CDs ni dipanggil One Size kerana satu CDs boleh di adjust saiz dari saiz S,M dan L. So, memang boleh pakai lama dari baby Ma&Pa baru lahir hingga umur 3 atau 4 tahun.CDs ni kemas, selesa dan mudah dipakaikan sebabnya memang khas dibuat 2 sejenis saja:
butang dan pelekat velcro. Tak macam Ma&Pa nak pakaikan lampin biasa nak kene ikat plastik.

7-Paling BEST juga, CDs ni banyak pilihan warna dan corak untuk koleksi baby2 Ma&Pa.SELAMATKAN ALAM SEKITAR! bayangkan selama ni Ma&Pa telah buang disposable diaper yangmengambil masa 300 - 500 tahun ! untuk dilupuskan.

8- Tip penting - untuk menjaga ketahanannya Ma&Pa dinasihatkan menggunakan laundry bag untuk cucian mesin basuh.
Image Hosted by ImageShack.us
DENGAN SETIAP PEMBELIAN CLOTH DIAPERS ANDA MENDAPAT PERCUMA 1 EXTRA INSERT
HANYA DI BIZMOM

**Sila pilih warna mengikut nombor yang tercatat di cloth diapers


PENGEDAR DIPERLUKAN.....BOLEHLAH EMAIL (ija_81@yahoo.com), YM ATAU HUBUNGI DI NOMBOR TELEFON 012-2645857


Percuma Penghantaran untuk Pengedar
Gambar Lampin Kain(Cloth Diapers)

0 comments: